EN
Hotel Salis Tuzla
Cum grano salis.
Moderan industrijski dizajn, prirodna hladovina visokih stabala i kvalitetna gradnja, zadovoljit će svakog gosta i pružiti mu mir i udobnost.
Dobrododošli u Tuzlu
Grad na zrnu soli
Nekada dio Panonskog mora, a danas grad sa 120.000 stanovnika, Tuzla potiče iz neolitskog perioda. U srednjem vijeku ovaj grad se zvao Salinae, što je na rimskom jeziku značilo „Grad soli“. Krajem trinaestog i početkom četrnaestog vijeka, tadašnji hrvatsko-ugarski vladari ovo su područje nazvali Soli. Dolaskom Osmanskog carstva, krajem petnaestog i početkom šesnaestog vijeka, naziv Soli mijenjaju u Tuzla (turski Tuzla- rudnik soli). Danas je Tuzla privredno središte Tuzlanskog kantona/županije.
Više informacija
Moderan industrijski hotel
Sobe i apartmani
Moderan indistrijski dizajn, prirodna hladovina visokih stabala i kvalitetna gradnja, zadovoljit će svakog gosta i pružiti mu mir i udobnost.
Deluxe Double or Twin Room
Dvokrevetne sobe su prostrane, luksuzno namještene sobe, opremljene radnim stolom i dnevnim kutkom. Prema želji našega gosta sobe mogu biti opremljene bračnim ležajem ili s dva odvojena kreveta.
Deluxe Apartment
Deluxe apartman je prostran i luksuzno namješen apartman, sa međusobno spojenim dnevnim i spavaćim kutkom. Spavaći dio je opremljen francuskim ležajem, a dnevni boravak udobnom sjedećom garniturom.
Superior Apartment
Superior apartman je prostran i moderno dekorirani apartman koji se sastoji od odvojenog dnevnog boravka i spavaće sobe te prostrane i funkcionalne kupaonice u mramoru. Spavaća soba je opremljena francuskim ležajem, a dnevni boravak udobnom sjedećom garniturom.